tportal.hr

Zagreb
+4
Osijek
+4
Pula
+16
Rijeka
+13
Zadar
+17
Split
+18
Dubrovnik
+17

PROGLAŠENI POBJEDNICI

Turski film 'Med' najbolji na Vukovar film festivalu

Turski film 'Med/Bal' redatelja Semiha Kaplanoglua, dobitnika Zlatnog medvjeda na 60. Berlinskom festivalu, proglašen je najboljim dugometražnim filmom četvrtoga Vukovarskog filmskog festivala, koji je završio večeras dodjelom nagrada i priznanja

Datum objave:
29.8.2010 21:02

Zadnja izmjena:
30.8.2010 12:26

Odlukom žirija, u kojem su se nalazili filmski kritičar Željko Luketić, redatelj Ivan Salaj i glumac Filip Šovagović, nagrada za najbolji kratkometražni film pripala je hrvatskom filmu "Žuti mjesec" redatelja Zvonimira Jurića, pobjednika nedavno završenoga Sarajevskog filmskog festivala.

Najboljim dokumentarnim filmom proglašen je njemački filmu 'Djeca iz komune' redateljice Juliane Grossheim. Posebno priznanje festivala dodijeljeno je hrvatskome filmu "Odredište nepoznato" redatelja Vjerana Vukašinovića i Ines Šulj.

Na ovogodišnjem Vukovarskom filmskom festivalu prikazano je četrdesetak dugometražnih, kratkometražnim i dokumentarnih filmova. U glavnome programu nalazilo se sedam naslova, od kojih su bili najzvučniji dobitnici prve i druge nagrade na Berlinskom festivalu 'Bal/Med' Turčina Semiha Kaplanoglua, te "Ako mi se fućka, fućkam" Rumunja Florina Serbana.
Uz šlep na Dunavu, ove godine su projekcije održavane i u Ružičkinoj kući te kinu u gradskoj četvrti Borovo naselje.

Za najmlađe, svakoga dana u Ružičkinoj kući te kinu u Borovu naselju prikazivani su recentni crtani filmovi i filmovi za djecu.

Discovery film u suradnji s HRT-om organizirao je u sklopu festivala prvi TV market javnih televizija podunavskih zemalja, a održana je i Podunavska scenaristička radionica koju je vodila dramaturginja i scenaristica Irena Krčelić.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr