Film UKLETI SCENARIJ

Emir Kusturica podiže tužbu protiv Angeline Jolie?

Nakon svađe sa srpskim producentom i nedolaska na Brijune zbog prevelike medijske pažnje, Angelina se u realizaciji svog redateljskog prvijenca susreće s još jednom preprekom

Emir Kusturica razmišlja o podizanju tužbe protiv Angeline Jolie jer njen scenarij previše nalikuje na priču iz njegova filma 'Život je čudo'. Naime, kada je Rade Šerbedžija otkrio da se radnja vrti oko nesretne ljubavi Srbina i muslimanke, koja je istovremeno njegova zatočenica u ratu, redatelja je to podsjetilo na njegovo ostvarenje te je odlučio doći do scenarija i, ukoliko ustanovi da je prekopiran, pravdu će potražiti na sudu, piše Alo.

Kako snimanje Angelininog filma još nije počelo, Kusturica ima dovoljno vremena za reakciju pa je moguće da do realizacije scenarija holivudske dive ni ne dođe.

Film Život je čudo premijerno je prikazan 2006. godine, a glavna uloga povjerena je Slavku Štimcu u ulozi Luke kojeg napušta supruga kada počne rat u Bosni. Tada mu srpska vojska dodjeljuje na čuvanje muslimanskog taoca, djevojku Sabahu, u koju se zaljubljuje. Problem nastaje kada ona treba biti razmijenjena za zarobljenika - njegovog sina Miloša.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još