Film SNIMAJTE I ŠALJITE!

Predstavljen filmski festival Plavi zub

  • Autor: Tportal
  • 28.11.2008 16:05:55
  • 26.11.2008 19:53:46

U zagrebačkom kafiću/klubu Maraskino, 25. studenog održana je prva press konferencija Plavog zuba, festivala filmova snimljenih mobilnim telefonom

Festival su na press konferenciji predstavili njegov direktor Tomo Ricov te kreativni direktor Ivan Marušić-Klif; Ricov je objasnio samu ideju festivala, koju je dobio kada je u Cannesu osobno gledao neke sjajne filmove snimljene mobitelom, a Klif je iz prve ruke posvjedočio kako se među do sada zaprimljenim filmovima nalazi mnoštvo zanimljivih i kreativnih naslova.

Presicu je vodio Velimir Grgić, ujedno i jedan od članova žirija, dok je u ime samog žirija govorio redatelj Kristijan Milić, objasnivši da će se glasačko tijelo voditi univerzalnim kriterijima vrednovanja ideje te nečije sposobnosti da s mobitelom tu ideju realizira na najbolji mogući način. I sam Milić je za ovaj festival, kao i ostali članovi žirija, mobitelom snimio kratki film, koji će se na festivalu prikazati izvan konkurencije.

Sanja Buterin iz Nokije, koja je uz T-Mobile glavni pokrovitelj Plavog zuba, podsjetila je na nagrade koje je Nokia osigurala za pobjednike, a riječ je o novim modelima mobitela koji su multimediju doveli do granice savršenstva. Mario Petreković, voditelj festivala zakazanog za 6. prosinca, cijelu je presicu snimao svojim mobitelom, pokazavši tehničke mogućnosti današnjih džepnih kamera.

Podsjećamo, dakle – filmovi će se prikazati 6. prosinca u kinu Europa, a prijave se primaju do 1. prosinca, na web adresi www.plavizub.com.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još