4. VUKOVAR FILM FESTIVAL

'Libertango' otvara festival

24.08.2010 u 14:36

Bionic
Reading

Sutra počinje Vukovar film festival - festival podunavskih zemalja: kino na šlepu pod zvjezdanim nebom oduševit će sve željne kvalitetnog filma i dobrog provoda

Za večeras, 24. kolovoza, organizatori, kao i svake godine, planiraju Vukovarsko zagrijavanje - i to zbilja jakim filmskim mamcem. Svi zainteresirani moći će pogledati britansku satiru In the Loop / U banani, smještenu u centar visoke politike, u kojoj malo kome ruke ostaju čiste.

Večer otvaranja festivala, 25. kolovoza u 20 sati, započinje kratkim uratkom mlade redateljice Sare Hribar, filmom Libertango, s popularnim glumicama Jadrankom Đokić i Natašom Janjić u naslovnim ulogama. Redateljica će prisustvovati projekciji filma.

Odmah iza 'Libertanga' kreće Odredište nepoznato, film ceste Ines Šulj i Vjerana Vukašinovića o kvartovskim mangupima željnima dobrog provoda na moru. Publiku će pozdraviti redatelji te glumci koji nastupaju u filmu.

U 23 sata na programu je rumunjski kratki film Linije dlana / Palmele o povučenoj udovici koja se pokušava nositi s gubitkom obitelji, a slijedi francusko-rumunjsko-rusko-talijansko-belgijska koprodukcija redatelja Radua Mihaileanua, film Koncert / Le Concert. U filmu o grupici bivših glazbenika koji dobiju priliku života jednu od uloga tumači Melanie Laurent, poznata kao Shosanna iz Tarantinovih 'Nemilosrdnih gadova'.

Dokumentarni program Planet partner Zemlja otvara se u Ružičkinoj kući filmom Prosvijetljeni / Living luminaries, koji govori o načinu pronalaženja sreće u današnjem svijetu. U 16 sati je na rasporedu mađarski dokumentarac iz konkurencije o nogometnoj ikoni Ferencu Puskasu.

Dunavska scenaristička radionica s pet 'nabrijanih' mladih pisaca i jednako 'nabrijanom' učiteljicom IrenomKrčelić također počinje u srijedu, a kreativno će se pisati u prostoru Ružičkine kuće.

Ovogodišnji festival nudi i raznovrstan zabavni program pod nazivom Bućkanje, koji ćeuveseljavati posjetitelje svakog dana, a u večeri otvaranja 'đuskat' će se na terasi hotela Lav.