OPASNA OPERACIJA

Michael Douglas bi mogao ostati bez glasa

18.08.2010 u 12:38

Bionic
Reading

Doktori odgađaju operaciju koja bi glumcu u najboljem slučaju oštetila glas, a moguće je da i ostane bez njega

Nedugo nakon što je njegov problematični sin Cameron završio u zatvoru zbog dilanja drogom, glumac Michael Douglas doživio je novi životni udarac. Otkrio je da boluje od raka grla.

Dok je još u proljeće išao na sud svom sinu, svi su primijetili da je Michael jako izgubio na kilaži, da bi prije nekoliko tjedana shvatio da njegov promukli glas i problemi s gutanjem nisu bezazleni. Nakon pregleda, 65-godišnji glumac koji je desetljećima bio strastveni pušač doznao je da ima rak grla.

Terapija za liječenje je već određena, Michael mora osam tjedana primati kemoterapiju koja bi trebala početi ovaj tjedan. Time doktori pokušavaju odgoditi operaciju grla. Kemoterapija je njegova jedina šansa da zadrži svoj glas, s obzirom na to da je rak uznapredovao. Druga alternativa je da Douglas ide na operaciju koja bi mogla rezultirati oštećenjem njegovog glasa ili bi mogao totalno ostati bez njega. Doktor vjeruje da će se Michael potpuno oporaviti, a i on je optimističan, što je i rekao u People Magazineu.

Njegov glasnogovornik objavio je da Douglas nije u Americi, nego je u svom domu na Bermudama te se tamo odmara sa svojom suprugom Catherine Zeta-Jones. Douglas je morao dogoditi odlazak na konferenciju u Hong Kong.