Film GLUMAC NA SUDU

De Niro ostao bez 2,5 milje zbog kršenja prava radnika

  • Autor: I. T.
  • 3.2.2009 12:35:33
  • 3.2.2009 12:00:00

Robert De Niro nagodio se sa zaposlenicima svog lanca restorana Nobu te će im isplatiti dva i pol milijuna dolara zbog zanemarivanja radničkih prava

Lanac restorana Nobu, čiji su suvlasnici Robert De Niro i kuhar Nobu Matsuhi nagodio se sa zaposlenicima te im mora isplatiti u prosjeku 3.300 dolara, što ispada dva i pol milijuna dolara.

Naime, 2007. dvojica konobara tužila su ih u ime stotina radnika triju ekskluzivnih japanskih restorana u New Yorku. U optužbi stoji kako su zaposlenici bili prisiljeni dijeliti napojnice sa šefovima te im se nije isplaćivao prekovremeni rad.

De Nirov glasnogovornik nije bio na raspolaganju za bilo kakav komentar. Odvjetnica lanca restorana pak izjavila je da je Nobu poznat po dobrom odnosu prema zaposlenicima te da su jedva čekali da parničenje završi i da sve stave iza sebe. Najbolje je platiti i gurnuti pod tepih.

De Niro nije jedini slavni vlasnik restorana s tužbom za leđima. Tako i Justin Timberlake i Jay Z čekaju svoj red u sudnici. Je li razlog tužbama škrtost vlasnika ili pak nemar, ne znamo. Ali u svakom slučaju, ne treba im takvo što.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još