Film NAGRADE SFF-A

Hrvatima tri priznanja, Srbi odnijeli glavnu nagradu Srce Sarajeva

  • Autor: V.G.
  • 31.7.2010 23:45:17
  • 31.7.2010 22:34:53

Srpski film 'Tilva Roš' dobio je dvije velike nagrade na Sarajevo Film Festivalu, a slavili su i naši filmaši

U subotu navečer u dvorani Narodnog pozorišta dodijeljene su nagrade 16. Sarajevo Film Festivala, a najviše je slavila ekipa srpskog filma 'Tilva Roš' redatelja Nikole Ležaića. 'Tilva Roš', dobitnik Srca Sarajeva za najbolji film, priča je o mladim srpskim skejterima u Boru, koji dosadu života u provinciji razbijaju snimajući se u maniri 'Jackassa', a Marko Todorović, jedan od glavnih protagonista filma, dobio je Srce Sarajeva za najboljeg glumca.

Tri nagrade otišle su i u Hrvatsku - Zvonimir Jurić je za 'Žuti mjesec' (koji smo gledali u omnibusu 'Zagrebačke priče') dobio Srce Sarajeva za najbolji kratki film; specijalna plaketa žirija otišla je u ruke Marka Meštrovića i njegovom animiranom filmu 'Nespavanje ne ubija', a Robert Zuber je s dokumentarnim filmom 'Mila traži Senidu' osvojio nagradu za ljudska prava.

Specijalnu nagradu žirija dobio je 'Nježni sin - Projekt Frankenstein' Kornéla Mundruczóa; najbolji dokumentarni film je 'Švelje' makedonske redateljice Biljane Garvanlieve, a Srce Sarajeva za najbolju glumicu uručeno je Mireli Oprisor za ulogu u rumunjskom filmu 'Utorak, nakon Božića'.

Cijeli popis nagrada možete pronaći na službenim stranicama festivala.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još