Film FILM RAJKA GRLIĆA

'Neka ostane među nama' opet u kinima

  • Autor: tportal.hr
  • 27.7.2010 16:16:00
  • 27.7.2010 15:07:15

Film 'Neka ostane među nama', redatelja Rajka Grlića, od četvrtka 29. srpnja ponovno će se početi prikazivati u hrvatskim kinima Movieplex i CineStar Novi Zagreb

Film će također biti prikazan na posebnim projekcijama na tradicionalnom festivalu Splitsko ljeto, filmskom festivalu u Motovunu, kao i u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara.

Neka ostane među nama odnio je uvjerljivu pobjedu na netom održanom hrvatskom filmskom festivalu u Puli, na kojem je osvojio čak sedam Zlatnih Arena: za najbolji film, za najboljeg redatelja (Rajko Grlić), za najbolju sporednu žensku ulogu (Ksenija Marinković), za montažu tona (Srđan Kurpjel), scenografiju (Ivo Hušnjak), glazbu (Alfi Kabiljo i Alan Bjelinski) i kameru (Slobodan Trninić). Također, film je dobio priznanje žirija Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA).

Pridodamo li tome i nedavno osvojenu nagradu Europa Cinemas Label na vrlo uglednom međunarodnom filmskom festivalu u Karlovyim Varyima za najboljeg redatelja, nesumnjivo je da je 'Neka ostane među nama' jedan od najkvalitetnijih hrvatskih filmova u posljednjih nekoliko godina.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još