Film MOTOVUN FILM FESTIVAL

Nepotkupljiva nagrada filmu 'U početku' Xaviera Giannolija

  • Autor: tportal.hr
  • 21.7.2010 11:00:42
  • 16.7.2010 15:48:19

Transparency International Hrvatska na danas je održanoj press konferenciji predstavio svoj program 'Kulturom po korupciji' u sklopu kojeg će biti organiziran niz kulturnih aktivnosti kroz koje će se ukazivati na štetnost korupcije i njezine posljedice

Prva aktivnost KaPeKa je 'Kinom po korupciji' koja će se realizirati u sklopu Motovun Film Festivala. Suradnja je dogovorena početkom ove godine, nakon čega je Transparency Innternational Hrvatska zatražio od svih ogranaka Transparency Internationala u regiji Europa i Središnja Azija pomoć u pronalaženju filmova koji su tematski vezani uz korupciju. Ukupno je preporučeno osam filmova, među kojima je kao najbolji TIH odabrao francuski film 'U početku' redatelja Xaviera Giannolija.
Film je prikazan u službenoj konkurenciji Festivala u Cannesu, a govori o sitnom kriminalcu koji je izmislio izgradnju autoputa, kako bi od zainteresiranih poduzetnika u francuskoj provinciji primao mito. Snimljen je prema istinitom događaju.

Isti će biti prikazan u Motovunu u ponedjeljak, 26. srpnja, u 21 sat, u sklopu otvaranja festivala. Filmu će biti uručena Nepotkupljiva nagrada, a realizaciju cijelog projekta poduprla je tvrtka Siemens Hrvatska koja i na ovaj način želi ukazati na važnost borbe protiv korupcije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još