Film OD 23. VELJAČE DO 1. OŽUJKA

Happy Dox novost na ovogodišnjem ZagrebDoxu

  • Autor: N. T.
  • 27.1.2009 15:40:57
  • 27.1.2009 15:00:00

Ovogodišnji ZagrebDox održat će se od 23. veljače do 1. ožujka u prostorijama Studentskog centra te će ugostiti 120 dokumentaraca sa svih strana svijeta, u šest programa i pet retrospektiva

Peti međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox ove će se godine održati od 23. veljače do 1. ožujka te donosi 120 najzanimljivijih novih dokumentaraca iz cijeloga svijeta.

U međunarodnom programu bit će prikazani neki od hit-filmova kao što su: 'Valentino', biografska priča o jednom od najpoznatijih svjetskih modnih dizajnera, zatim intrigantni 'Solo' o čovjeku koji je prvi pokušao kajakom preploviti Tasmansko more od Australije do Novog Zelanda, 'Burma VJ' koji je apsolutni pobjednik najvećeg svjetskog dokumentarističkog festivala IDFA. Najnagrađivaniji film u programu, 'Alone in Four Walls', priča je o štićenicima-zatvorenicima ruskog dječjeg doma, a priča o jednom češkom autsajderu 'Rene' dobitnik je nagrade Europske filmske akademije.

Ovogodišnje izdanje ZagrebDoxa donosi i novi program naziva Happy Dox koji će prikazivati filmove sa sretnim završetkom. Neki od njih su 'Carmen Meets Borat', film o stanovnicima sela u kojem je Borat snimao film, 'Where in the World is Osama Bin Laden' u kojemu Morgan Spurlock, autor poznatog 'Super Size Me', kreće u potragu za Bin Ladenom, te film koji, osim naslova, ne treba druge preporuke - 'A complete history of my sexual failures'.

Kao i prijašnjih godina, bit će prikazan i program Glazbeni globus koji će ugostiti svestranu i intrigantnu Patti Smith u 'Patti Smith - Dream of Life', belgijski Soulwax u 'Part of the weekend that never dies', senegalskog muzičara Youssou Ndoura ('I bring what I love'), ruski punk ('The Man Who Sings') te donijeti dio atmosfere s poznatog Roskilde festivala ('Roskilde').

Bivša pobjednica ZagrebDoxa Alina Rudnickaja vraća se u Zagreb s filmom 'Bitch academy' u programu pod nazivom Socijal-kapitalizam Dox.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još