DEBELJUCA U DUBROVNIKU

Zvijezda filma 'Precious' na 6. Libertas film festivalu

10.06.2010 u 15:07

Bionic
Reading

Gabourey Sidibe i Lisa Cortes, producentica Oscarom nagrađenog filma, gostovat će u Dubrovniku povodom premijernog regionalnog prikazivanja holivudskog iznenađenja godine

Mlada holivudska glumica Gabourey Sidibe koja je već prvom ulogom u karijeri ostvarila nominaciju za prestižnu nagradu Oscar stiže u Dubrovnik na ovogodišnje izdanje Libertas film festivala koji će se održati od 2. do 6. srpnja.

Debitantsku ulogu ostvarila je u filmu 'Precious', potresnoj drami u kojoj roditelji, prijatelji i sustav u potpunosti zanemaruju fizički i emocionalno zlostavljanu trudnu šesnaestogodišnjakinju. Film je osvojio brojne nagrade, uključujući dva Oscara, Zlatni globus i nagradu žirija na Sundance film festivalu, te je zaradio naziv holivudskog iznenađenja godine.

Trailer filma 'Precious'

Gabourey Sidibe imat će priliku sa ostatkom publike na festivalu pogledati više od 90 filmova: hrvatskih, europskih i svjetskih premijera. Program je dodatno obogaćen filmskim radionicama i okruglim stolom na temu koprodukcija u Hrvatskoj i regiji.

Za sve festivalske novosti i program posjetite LIBERTAS internet stranice www.libertasfilmfestival.com