Film FILM DEJANA ŠORKA

'U zemlji čudesa' na europskim festivalima

  • Autor: Hina
  • 2.6.2010 16:03:56
  • 2.6.2010 15:45:31

Dugometražni igrani film redatelja i scenarista Dejana Šorka 'U zemlji čudesa' sudjelovat će u službenim natjecateljskim programima dvaju europskih filmskih festivala - prvi počinje 4. lipnja i održava se u Portugalu, a drugi 5. lipnja u Italiji

Hrvatski audiovizualni centar priopćio je danas da će portugalski Međunarodni filmski festival u Setubalu prikazati Šorkov film u natjecateljskom programu s ostalih 11 filmova iz cijeloga svijeta, dok će talijanski Međunarodni filmski festival u Napulju film prikazati u glavnom natjecateljskom programu Europa Mediteraneo, s ostalih šest filmova.

Šorkov film svoju je hrvatsku premijeru imao na lanjskom 56. festival igranog filma u Puli, gdje je nagrađen Zlatnom Arenom za kostimografiju i sporednu žensku ulogu.

U glavnim ulogama u nastupaju Marija Stjepanović i Franjo Kuhar te Dora Lipovčan, Borko Perić, Goran Bogdan, Tarik Filipović, Marija Škaričić, Nataša Janjić i Lena Politeo.

Osim na Festivalu u Puli film je bio prikazan i u službenom programu 31. međunarodnog festivala mediteranskog filma u Montpellieru, u Francuskoj te na festivalima u Pečuhu, Mamersu i Heidelbergu.

'U zemlji čudesa' nastao je u produkciji Interfilma i u suradnji s Tivolifilmom iz Budimpešte i Hrvatskom radiotelevizijom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još