20 GODINA DUGA ROMANSA

Elizabeth Taylor objavila pisma Richarda Burtona

02.06.2010 u 09:03

Bionic
Reading

Legendarna holivudska glumica Elizabeth Taylor objavila je po prvi put dijelove ljubavnih pisama Richarda Burtona, napisanih tijekom njihove burne, dvadeset godina duge romanse

Pisma će se pojaviti u srpanjskom izdanju časopisa Vanity Fair, koji je u utorak objavio neke izvatke iz njih.

Taylor i Burton svoju su vezu počeli 1962. godine na snimanju 'Kleopatre' u Rimu, u vrijeme kad su bili dvije najveće glumačke zvijezde na svijetu. Vezu je javno osudio Vatikan jer su oboje tada bili u braku.

Nakon razvoda tadašnjih brakova, Burton i Taylor su se vjenčali 1962. i ostali u braku do 1974. godine. Ponovo su se vjenčali godinu kasnije i opet razveli 1976., ali su vezu i dalje sporadično održavali.

'Ako me ostaviš, morat ću se ubiti', napisao je Burton u jednom pismu. 'Nema života bez tebe.'

'Volim te i uvijek ću te voljeti', piše Burton u pismu nakon jedne od burnih svađa. 'Vrati mi se što prije.'

Posljednje pismo napisano je nekoliko dana prije Burtonove smrti u 58. godini od krvarenja u mozgu 1984. u Švicarskoj. Napisao je da je bio najsretniji u vrijeme kada su bili zajedno i zapitao 'imaju li možda još jednu šansu'. Tragično, Taylor je to pismo primila tek kada se vratila s njegova pogreba.

Pisma će u cijelosti, nakon Vanity Faira, biti objavljena i u posebnoj knjizi 'Furios Love: Elizabeth Taylor, Richard Burton and Marriage of the Century'. Sva osim ovog zadnjeg, koje će Elizabeth zauvijek zadržati samo za sebe.