Film SPAS U ZADNJI ČAS

Peter Jackson spreman je režirati 'Hobita'

  • Autor: V.G.
  • 2.6.2010 10:28:36
  • 2.6.2010 10:00:00

Nakon što je Del Toro odustao, Jackson je odlučio uskočiti na mjesto redatelja

Ipak ima nade za projekt koji se priprema već dvije godine, veliku ekranizaciju Tolkienove sage koju je Peter Jackson, nakon uspjeha 'Gospodara prstenova', tek trebao producirati, dok je režiju trebao potpisati Guillermo del Toro.

No kako je zbog stalnih odgađanja početaka snimanja prekjučer objavljeno da se Del Toro sa žaljenjem morao povući s projekta i posvetiti drugim poslovima, iako je za 'Hobit' već pripremio sve, od setova do kostima, ipak nije sve izgubljeno – Peter Jackson izjavio je da je spreman film režirati sam, ako to bude jedina garancija za dobivanje potrebnih 150 milijuna dolara, koje studio MGM nikako da odobri, zbog teške financijske situacije koja ga je dogurala pred bankrot.

Jackson je izjavio da mu je jako žao zbog Guillermova odlaska te da je spreman spasiti projekt, iako će i to biti jako teško zbog toga što i on ima potpisane ugovore za druge filmove koje je trebao raditi nagodinu, kada bi eventualno mogao početi rad na 'Hobitu'.

Del Toro je za potrebe ovog filma s obitelji odselio u Wellington i tamo kupio dvije kuće, no najavljene tri godine koliko je trebao odvojiti za 'Hobita' na kraju su se pretvorile u šest, što je ipak bilo previše.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još