NAGRADNJAČA

Pogledajte film 'Cesta' - dobitnici

27.05.2010 u 14:28

Bionic
Reading

Film 'Cesta' novi je naslov koji možete pogledati u sklopu CineFesta u Branimir centru. Tportal.hr ovom prilikom poklanja svojim čitateljima ulaznice za projekcije 31. svibnja, 1. i 3. lipnja te roman 'Cesta' po kojemu je film sniman

Viggo Mortensen, najpoznatiji po ulozi Aragona u trilogiji 'Gospodar prstenova', ovoga puta je u posve drugačijem izdanju - očajni otac koji zajedno sa sinom pokušava preživjeti u apokaliptičnoj pustopoljini.

Uz Mortensena, u glavnim su ulogama Charlize Theron, Robert Duvall i Guy Pearce

Film 'Cesta' (The Road), snimljen po istoimenoj knjizi Cormaca McCarthyja (nagrađen nagradom Pulitzer), u domaćim kinima igra od 27. svibnja.

O ROMANU:

Nakon neimenovane kataklizme, slijedeći opustjele autoceste, otac i sin putuju Amerikom. No svijeta kakvog poznajemo više nema – klima se promijenila, životinje nestale, sve je prekriveno debelim slojem pepela, a zemljom vladaju kanibalizam i nasilni kultovi. Između njih i očaja koji ih okružuje tek su jedan revolver s tri metka i puno ljubavi, a put koji se pred ocem i desetogodišnjakom nalazi  ubrzo će staviti na kušnju i jedno i drugo.

McCarthyjeva 'Cesta' pravi je književni dragulj. Knjiga koja je u pohvalama ujedinila čitatelje i književne kritičare diljem svijeta okrutna je, uzbudljiva i mračna odiseja, agonija bijega i skrivanja, no ponajprije priča o kušnji i snazi roditeljske ljubavi, o želji da se usred tame i beznađa očuva iskra čovječnosti. Elementarna, mračna i eliptična, McCarthyjeva rečenica ima snagu poezije, a roman u koji je utkana jedna je od najmoćnijih vizija svijeta od kakvog nas dijeli možda tek slučaj.

Po dvije ulaznice za projekciju 31. svibnja osvojili su:

Goran Klemenčić
Mladen Mlinarić

Po dvije ulaznice za projekciju 1. lipnja osvojili su:

Branka Horvat
Nikola Halagić


Po dvije ulaznice za projekciju 3. lipnja osvojili su:

Damir Grdenić
Ivan Budišćak


Knjigu su osvojili:

Gorana Heffer
Iby Pretner