Film ZA DEBITANTSKI FILM

Sinu Nade Gačešić Livaković država dala 3 mil. kuna

  • Autor: I. T.
  • 25.5.2010 9:00:53
  • 24.5.2010 16:22:08

Mladi redatelj Ivan Livaković, sin glumice Nade Gačešić Livaković, dobio je od HAVC-a dva milijuna i 800 tisuća kuna u kategoriji debitantskog dugometražnog filma

Komisija od dva člana dala je mladom postdiplomantu režije velik novac, usput odbacivši projekte mnogih uglednijih i iskusnijih redatelja. No to nije prvi put da je Ivan Livaković, sin moćne figure hrvatske kinematografije Nade Gačešić Livaković, dobio veliku sumu za svoj projekt. I na prošlogodišnjem natječaju upravo on je dobio, tada u kategoriji kratkog igranog filma, najveću sumu od Hrvatskog audiovizualnog centra.

Uz Livakovića, jednaku sumu dobila je Vlatka Vorkapić, poznata redateljica dokumentaraca i autorica nagrađivane predstave 'Judith French'.

Od etabliranih autora našli su se projekti Ognjena Sviličića, Arsena Antona Ostojića, kazalištarca Bobe Jelčića, Krste Papića i Branka Ištvanića, dok su odbijeni projekti Zvonimira Jurića, Antonija Nuića i Branka Schmidta, autora najvećih prošlogodišnjih filmskih hitova 'Crnci', 'Kenjac' i 'Metastaze'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još