MIRKOVIĆ SNIMA NOVI FILM

Umrtvljenu naciju predvodi Modni Mačak

20.05.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Kako su celebovi zavladali anesteziranom hrvatskom nacijom, fokus je najnovijeg dokumentarnog filma koji snimaju Silvana Menđušić i Igor Mirković. Svjetlo dana ugledat će kasno najesen, a jedan od glavnih aktera je – Marko Grubnić

Igor Mirković, novinar i redatelj, 2001. godine je s Rajkom Grlićem režirao dokumentarac o najutjecajnijim akterima hrvatske politike u vrijeme dramatičnih predizbornih događanja u Hrvatskoj, nazvan 'Novo, novo vrijeme'.

Postalo je jasno da su društvenu scenu nakon tog doba preuzele naše takozvane 'celebrity face', pa je Mirković sa suprugom Silvanom Menđušić, također novinarkom, odlučio snimiti dokumentarac i o toj društvenoj pojavi.

'Riječ je o dugometražnom dokumentarnom filmu. Pripreme su počele prije mjesec dana i upravo smo krenuli sa snimanjem koje će trajati 40 dana, a vjerujemo da će cijeli projekt biti gotov kasno ove jeseni. Snimatelj je Almir Fakić, produkciju potpisuje Studio dim', otkrila je Silvana Menđušić za tportal.hr.

Glavni akteri bit će celebrityji koji su u središtu pozornosti medija.

'Zasad ne bismo otkrivali imena i druge detalje, ali Marko Grubnić jedan je od protagonista zbivanja. Kriteriji za odabir hrvatskih zvijezda su klikanost na portalima, minute koje im se posvećuju na televizijama itd.', rekla je Menđušić