Film KRATKI ALI SLATKI

Eksperimentalni filmovi u Muzeju suvremene umjetnosti

  • Autor: tportal.hr
  • 8.5.2010 14:05:00
  • 8.5.2010 12:54:11

Muzej suvremene umjetnosti započinje s filmskim programom eksperimentalnih filmova koji će biti prikazani 11. i 12. svibnja s početkom u 20 sati, a ulaz će biti besplatan

Muzej suvremene umjetnosti započinje s filmskim programom pod nazivom CRO/FILM/LAB u kojem će se prikazivati eksperimentalni filmovi realizirani uz potporu Hrvatskog audio-vizualnog centra (HAVC). Program započinje projekcijom eksperimentalnih filmova koji su 2009. godine odabrani i uvršteni u program financiranja na natječaju HAVC-a.

U izboru Dalibora Martinisa, nacionalnog povjerenika za eksperimentalni film, bit će prikazano osam dosad dovršenih filmova afirmiranih filmskih eksperimentatora: Vladislava Kneževića, Borisa Grajnera, Željka Sarića, Hrvoja Juvančića, Branka Pešića, Borisa Poljaka i Vedrana Mihletića.

Vrijednost ostvarenja dokazuje i nagrada Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za eksperimentalni film na upravo završenim 19. danima hrvatskog filma koju je osvojio Vladislav Knežević za film Arheo 29.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još