Film IMA I TOGA

Sophia Loren glumi vlastitu majku

  • Autor: Hina
  • 15.3.2010 15:54:36
  • 15.3.2010 15:31:26

Sophia Loren, koja se posljednjih godina nije često pojavljivala u javnosti, vratila se pred kamere u televizijskom filmu o njezinu životu u kojemu glumi svoju majku, ženu čvrsta karaktera koja je sve učinila kako bi njezina kći postala filmska zvijezda

Film 'La mia casa e piena di specchi' (Moja je kuća puna zrcala) temelji se na knjizi koju je napisala glumičina sestra Maria Scicolone. U njoj ona opisuje bogatu karijeru Sophie Loren, koja je karijeru počela pojavivši se 1950. u filmu 'Quo vadis'.

Prvi dio sage emitirala je u nedjelju navečer televizija RaiUno. U ulozi mlade i eksplozivne Sophie pojavljuje se Margareth Made. No, središnje mjesto u priči zauzima Sophijina majka Romilda Villani koju su roditelji u mladosti spriječili da se pojavljuje na filmu. Kroz svoju kćer Sophiu, čiji ju je otac napustio, pokušala je po svaku cijenu ostvariti svoje srušene snove.

Na predstavljanju filma Sophia Loren nije uspjela suspregnuti suze: 'Oprostite mi, možemo o svemu govoriti koliko god hoćemo, ali stvari ostaju u nama, nikad ih ne zaboravljamo. Moj je život prekrasna bajka, ali i priča o ratu, gladi, prosjačenju'.

U filmu je prikazan i susret Sophie Loren s producentom Carlom Pontijem za kojega se udala 1966.

Od 1957. slavna se glumica pojavljivala u hollywoodskim filmovima uz najveće glumce toga doba: Clarka Gablea, Petera Sellersa, Johna Waynea i Franka Sinatru.

Godine 1962. dobila je Oscara za najbolju žensku ulogu u filmu 'La Ciociara' Vittorija De Sice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više