KREĆE 4. DORF

Vinkovci postaju središte glazbenog filma

03.03.2010 u 21:46

Bionic
Reading

Hrvatskom premijerom filma Juliena Templea 'Oil City Confidental' o bandu Dr. Feelgood u vinkovačkom Kazalištu Joza Ivakić u četvrtak počinje četvrto izdanje Festivala dokumentarnog rock filma

Vinkovci će tako sve do nedjelje, 7. ožujka biti pravi filmski grad s festivalom jedinstvenim u Hrvatskoj, a ove godine projekcije će se održavati u još dva grada – Zagrebu i tamošnjem Dokukinu Croatia te u Rijeci i njihovom Art-kinu Croatia. U četverodnevnom programu DORF-a bit će prikazan 21 dokumentarni film s glazbenom tematikom iz osam zemalja. 'Od brojnih gostiju Festivala izdvajamo Davida Kleijwegta iz Nizozemske, koji će predstaviti svoja dva posljednja filma: 'Eternal Children' i 'Low – You may need a murderer' te Dominique Caubet iz Maroka, čiji je film 'Casanayda' uvršten i na ovogodišnje Dane frankofonije', potvrdio je Toni Šarić, direktor festivala. DORF organizira Udruge ljubitelja filma Rare iz Vinkovaca u suradnji s Restartom iz Zagreba i Udrugom Amandla iz Rijeke.

Među filmovima u službenoj konkurenciji posebno se izdvajaju film 'Prvi pravi ženski zvuk', koji je autorica Brankica Drašković posvetila kultnom bandu Boye, film Igora Neljaka o Astralis partijima i ljudima koji su ih započeli te film 'Vlada', Rudija Urana o Vladi Divljanu. Pobjednik DORF-a birat će žiri u sastavu Igor Mirković, Gordan Nuhanović i Petar Mitrić, a pobjednički film, uz intervju s autorom, bit će prikazan u programu Croatian Music Channela.

Na otvaranju u četvrtak bit će predstavljen strip 'Emisija emocija' te novi album ilustracija 'Šala', autora Damira Steinfla. Iz bogatog popratnog programa koji čine koncerti, izložbe stripova, fotografija i promocije knjiga izdvaja se subotnji nastup Darka Rundeka i njegova Cargo orkestra u vinkovačkom Vanilla Clubu. Prethodno će Rundek u Gradskom kazalištu Joza Ivakić predstaviti promociju knjige pjesama 'Uhovid'.

Svi detalji, raspored projekcija i sadržaj off-programa dostupni su na stranici www.dorf-vk.com .