HONG KONG ODLUČIO:

Jackie Chan zvijezda kojoj se najmanje vjeruje

26.02.2010 u 17:05

Bionic
Reading

Prema rezultatima istraživanja što ga je proveo časopis Reader's Digest, filmska zvijezda Jackie Chan je osoba koju stanovnici Hong Konga smatraju najnevjerodostojnijom

Chan je tako završio iza najnepopularnijeg gradskog dužnosnika Donalda Tsanga. 56-godišnji Chan, koji je prošle godine iznenadio svoje sugrađane izjavama prema kojima Kinezima treba čvrsta ruka te da bi previše slobode zemlji moglo škoditi, na posljednjem je 80. mjestu, iza gradskog dužnosnika Tsanga koji je na 77. mjestu, a na funkciju ga je postavio službeni Peking.

Hong Kong najviše vjeruje filantropkinji i aktivistici koja se bori protiv zlostavljanja djece Josephine Siao. Među prvih deset je dobitnik olimpijske zlatne medalje Lee Lai-shan i dobitnik mnogobrojnih sportskih nagrada, biciklist Wong Kam-po.

Zanimanje u koje stanovnici Hong Konga imaju najmanje povjerenja je zanimanje proricatelja sudbine, dok agentima osiguravajućih društava i burzovnim brokerima vjeruju najviše. Nakon njih najviše vjeruju vatrogascima, medicinskim tehničarima, liječnicima, fizioterapeutima, farmaceutima i stomatolozima. U istraživanju je sudjelovalo 760 osoba.