Film ROK PRIJAVE 1. TRAVNJA

Otvoren natječaj za ovogodišnji Tabor film festival

  • Autor: Hina
  • 16.2.2010 15:49:06
  • 16.2.2010 11:23:24

Otvoren je natječaj za 8. Međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival, koji će se održati od 30. lipnja do 4. srpnja u Zaboku te dijelom i u Zagrebu, izvijestili su organizatori festivala

Na natječaj se mogu prijaviti kratkih filmovi svih vrsta, od igranih i dokumentarnih do animiranih i eksperimentalnih, u trajanju do 30 minuta. Uvjet je da su nastali nakon 1. siječnja 2008., a rok za prijavu je 1. travnja.

Autoru najboljeg filma u domaćoj konkurenciji bit će dodijeljen festivalski trofej Veronikina Lubanja, rad dizajnera Srećka Lackovića, uz novčanu nagradu.

Festival će se ove godine usmjeriti i prema mladima školske i predškolske dobi, s ciljem stvaranja i educiranja novih generacija gledatelja te prema lokalnoj publici, kako bi se popunile i projekcije tijekom radnog tjedna.

Radi restauracijskih radova filmovi se neće prikazivati u dvorcu Veliki Tabor, nego u zabočkim dvoranama Kino 'Radnik' i kino 'Zelena dvorana' te u zagrebačkom Dokukinu Croatia.

U sklopu Festivala trebalo bi se održati nekoliko filmskih radionica, a planira se da se tijekom godine festivalski filmovi gostuju u nezavisnim i studentskim klubovima te na festivalima u Zagrebu, Zadru, Splitu, Korčuli i drugdje.

Festival podupiru, među ostalima, Hrvatski audiovizualni centar, Krapinsko-zagorska županija, Grad Zabok.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još