Film (PRE)REVNI AVIOPRIJEVOZNICI

Redatelj Kevin Smith predebeo za let avionom

  • Autor: tportal.hr
  • 15.2.2010 13:44:53
  • 15.2.2010 12:03:38

Poznati redatelj izbačen prije polijetanja zrakoplova kompanije Southwest Airlines iz Oaklanda zato što je njegova težina predstavljala 'sigurnosni rizik'

Američki redatelj Kevin Smith u subotu se našao u neočekivanoj situaciji nakon što se smjestio u sjedalo zrakoplova kompanije Southwest Airlines na relaciji Oakland - Burbank. Naime, predstavnici kompanije odlučili su ga udaljiti iz punog zrakopolova radi 'sigurnosti i udobnosti ostalih putnika'. Ugrozu sigurnosti i udobnosti ostalih putnika predstavljala je, ni manje ni više nego – Smithova kilaža, koju su u Southwestu ocijenili pretjeranom. Smith, pak, kaže da je zapravo bio kupio dvije karte, kako to često radi kad putuje sa Southwestom, ali je odlučio iskoristiti prazno mjesto na jednom ranijem letu i tako je došlo do neugodne situacije.
'Ako netko ne može ispravno spustiti naslon za ruke i ulazi u prostor sjedala do sebe, putniku smještenom do njega može biti neudobno, a mogao bi mu biti i ometen pravovremen izlazak iz zrakoplova u slučaju nužde', stoji u priopćenju Southwest Airlinesa, koji su se ipak ispričali redatelju i dali mu vaučer od 100 dolara, s kojim je na posljetku i došao u Burbank jednim kasnijim letom. Ispriku, međutim, nije prihvatio.
'Znam da sam debeo, ali nisam prekršio ni jedno pravilo niti predstavljao 'sigurnosni' rizik (što, zar bih se prevaljao preko putnika pored sebe?)', napisao je 39-godišnji redatelj na Twitteru, dodavši da cijelo iskustvo jest bilo prilično neugodno, ali da se naučio lakše nositi s takvim situacijama nakon negativnih reakcija javnosti na njegov glasoviti promašaj 'Djevojka iz Jerseyja' s Benom Affleckom i Jennifer Lopez.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još