Film MISIJA UN-A

Angelina Jolie posjetila Haiti

  • Autor: V. G./Hina
  • 10.2.2010 13:24:59
  • 10.2.2010 9:00:00

Angelina Jolie nastavlja s humanitarnim radom tamo gdje je on najpotrebniji

Angelina Jolie, ambasadorica dobre volje Ujedinjenih naroda, posjetila je u utorak žrtve potresa u haićanskom glavnom gradu Port-au-Princeu. Jolie, koja je već bila u brojnim humanitarnim misijama za pomoć izbjeglicama u dvadesetak zemalja svijeta, posjetila je bolnicu u Port-au-Princeu i nekoliko improviziranih naselja u kojima su smještene žrtve potresa.

Po dolasku u bazu UN-a, blizu zračne luke u Port-au-Princeu, Jolie je samo mahnula novinarima. Dužnosnici UNHCR-a objavili su da je njezin posjet 'privatan', premda je pritom posjetila šefa UN-ove misije na Haitiju, Edmonda Muleta.
     
Glasnogovornik UNHCR-a u Ženevi Andrej Mahečić odbio je iznijeti pojedinosti o boravku slavne glumice na Haitiju, pozivajući se na sigurnosne razloge i uobičajenu politiku da se ne otkrivaju detalji posjeta njihovih veleposlanika dobre volje.

Angelina je već u ponedjeljak posjetila Dominikansku Republiku, gdje je razgovarala s preživjelima i hospitaliziranima iz Haitija.

Angelina Jolie je u sličnim humanitarnim misijama dosad posjetila mnoge krizna žarišta svijeta, od Iraka do Pakistana. Ona i njezin suprug Brad Pitt su nakon potresa 12. siječnja darovali milijun dolara organizaciji Liječnici bez granica.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još