Film 'ALISA U ZEMLJI ČUDESA', KLAPA 3

Okrugli blizanci i mračna strana Bijele kraljice

  • Autor: I. T.
  • 4.2.2010 16:52:51
  • 4.2.2010 14:53:11

Tjedno 'foršpan druženje' s Alisom i zemljom čudesa se nastavlja. Ovaj tjedan, osim ekskluzivnih isječaka iz filma, upoznat ćemo vas s nekim od uvrnutih likova vrhunskog filmskog užitka

U ovotjednom foršpanu Alisa će konačno upasti u rupu koja će je vratiti u zemlju čudesa. U crticama o filmu koji ćete od 4. ožujka moći pogledati u svim kinima, i to u 3D tehnici, ponešto o uvrnutim likovima najuvrnutije od svih zemalja. Klapa tri, upoznavanje s likovima:

Tweedledee
i Tweedledum (Matt Lucas) su debela braća blizanci koja se neprestano svađaju i čije zbunjujuće brbljanje nema smisla nikome osim njih dvojice.

Kada Alisa stigne u Podzemlje, od njih dvojice zatraži vodstvo. Nevini i djetinjasti, simpatični i slatki, njih dvojica imaju najbolje namjere, no zapravo joj nisu u stanju pomoći budući da razgovaraju u čudnim pjesmicama i zagonetkama.

Mirana, Bijela kraljica (Anne Hathaway), mlađa je sestra Crvene kraljice i, iako se na prvi pogled doima simpatičnom i dragom, ispod površine osjeća se nagovještaj crnijih tonova njenog lika. Razlozi se kriju, tvrdi glumica, u genima.

'Ona ipak dijeli gene sa Crvenom kraljicom. Njoj se mračna strana jako sviđa, no toliko se boji krenuti tim putem da se okružila svijetlim i sretnim stvarima. No ona tako živi iz straha da se neće moći kontrolirati', opisala je svoj lik Anne Hathaway. Kada se Alisa vraća u Podzemlje, Bijela kraljica je odluči uzeti pod svoju zaštitu. Pitanje je tek iz kojih razloga.

Lovački pas Bayard (glas Timothya Spalla) prisiljen je protiv svoje volje pomagati snagama Crvene kraljice, iz straha da će njegova zarobljena žena i psići biti ozlijeđeni ako odbije slušati Staynea.

Kasnije dokaže da je potajice odan pokretu otpora Podzemlja, postajući Alisin saveznik i prilično praktičan način prelaženja velikih udaljenosti.

Dodo (glas Michaela Gougha) je jedan od prvih stanovnika Podzemlja s kojima se Alisa susretne po dolasku u taj fantastičan svijet. Kao jedan od najstarijih stanovnika Podzemlja, Dodo nosi naočale i hoda uz pomoć štapa. Smiren i mudar, on prekida svađu svojih prijatelja koji se prepiru oko Alisinog pravog identiteta, predlažući da ju odvedu još mudrijoj gusjenici Absolemu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još