Film NEZAUSTAVLJIVI CAMERON

'Avatar' premašio 2 milijarde dolara u svjetskim kinima

  • Autor: tportal.hr
  • 1.2.2010 15:19:03
  • 1.2.2010 15:01:44

Megahit Jamesa Camerona nastavlja rušiti rekorde i više nitko se ne usuđuje procijeniti gdje bi mu mogao biti kraj

Znanstveno-fantastični spektakl Jamesa Camerona 'Avatar' nastavlja rušiti rekorde zarade na kino-blagajnama. Nakon što je proteklog vikenda u kinima u 121 zemlji svijeta skupio oko 125 milijuna dolara, njegova ukupna zarada premašila je dosad nezamislivu granicu od 2 milijarde dolara te trenutno iznosi 2,044 milijarde dolara.

U SAD-u je film i u sedmom vikendu prikazivanja bio na prvom mjestu liste najgledanijih, što je posljednji put uspjelo Cameronovu 'Titaniku'; zaključno s nedjeljom, zarada 'Avatara' u sjevernoameričkim kinima iznosi 594,5 milijuna dolara te će najkasnije tokom srijede srušiti 'Titanikov' aktualni američki rekord od 600,8 milijuna. Po procjenama stručnjaka za filmsko tržište, 'Avatar' ima itekako ozbiljne šanse da do kraja prikazivanja u svjetskim kinima dostigne ukupnu zaradu od 2,5 milijardi dolara.

U našim kinima Cameronov je megahit zaključno s nedjeljom skupio 209.628 gledatelja, postavši prvi film koji je prešao granicu od 200 tisuća gledatelja nakon filma 'Gospodar prstenova: Povratak kralja'. Na temelju dosadašnjeg rezultata, može se procijeniti da bi 'Avatar' mogao dosegnuti najmanje 250 tisuća gledatelja, no vjerojatno nema šanse ugroziti rezultat 'Titanika', koji je 1998. godine privukao više od 450 tisuća gledatelja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još