Film REKORD PADA

'Avatar' danas postaje film s najvećom zaradom u povijesti

  • Autor: tportal.hr
  • 25.1.2010 12:51:31
  • 25.1.2010 11:37:40

Prema službenim procjenama, zaključno s nedjeljom novi film Jamesa Camerona zaostajao je svega dva milijuna dolara za donedavno nedostižnim 'Titanikom'

Znanstveno-fantastični spektakl Jamesa Camerona 'Avatar' najkasnije tokom današnjeg dana zasjest će na prvo mjesto liste najkomercijalnijih filmova svih vremena te tako srušiti s trona Cameronov 'Titanik', koji je na vrhu proveo dvanaest godina.

Prema službenim procjenama studija 20th Century Fox, koje prenosi Screen International, 'Avatar' je zaključno s nedjeljom imao zaradu nešto manju od milijardu i 841 milijun dolara, što je oko dva milijuna dolara manje u odnosu na 'Titanikov' rezultat. S obzirom na to da su službeni rezultati nakon prethodnih pet vikenda distribucije filma najčešće znali biti veći od procijenjenih, moglo bi se ispostaviti da je Cameronov 3-D blockbuster već jučer srušio rekord 'Titanika'.

'Avatar', doduše, još nije srušio Cameronov prethodni film s trona u Sjedinjenim Državama: tokom vikenda 'prešišao' je dosad drugoplasirani naslov, 'Viteza tame', te mu sada, sa zarađenih 552,8 milijuna dolara, treba još 48 milijuna da zasjedne na vrh koji bi trebao dosegnuti za desetak dana. Izvan SAD-a dosad je zaradio milijardu i 288 milijuna dolara te pritom postao film s najvećom zaradom u povijesti u Rusiji, Kini, Španjolskoj, Australiji, Hong Kongu i Čileu. Stručnjaci za box-office procjenjuju da bi konačna zarada filma u svjetskim kinima mogla dostići 2,5 milijardi dolara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još