Film SCHMIDTOV DOKUMENTARAC

Film 'Panj pun olova' na festivalu u Rotterdamu

  • Autor: Hina
  • 22.1.2010 15:24:47
  • 22.1.2010 15:06:00

Dokumentarni film 'Panj pun olova' Branka Schmidta prikazat će u sklopu programa 'After Victory' na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, koji će se održati od 27. siječnja do 7. veljače

Kroz intimnu ispovijest bivšeg hrvatskog branitelja, film 'Panj pun love' progovara o nemogućnosti oboljelih od PTSP-a da se socijaliziraju u današnje hrvatsko društvo u kojemu rijetki razumiju njihove potrebe.

Film je dosad prikazan na brojnim svjetskim festivalima, u Sarajevu, Torontu, Oberhausenu, Hamburgu, Pamploni, Teheranu, Uppsali, Beogradu, Prizrenu, Kijevu i drugdje.

Schmidtov film prikazat će se 3. veljače u programu 'After Victory', posvećenom recentnim ostvarenjima na temu rata, u koji su uvrštena još dva hrvatska filma, dokumentarac 'Tri' Gorana Devića te kratki igrani film 'Oslobođenje u 26 slika' Ivana Ramljaka i Marka Škobalja.

U glavnom programu tog uglednog filmskog festivala, u sekciji 'Bright Future' izvan konkurencije, sudjeluje i hrvatski dugometražni igrani film 'Kenjac' Antonija Nuića.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još