Film NOMINACIJE BAFTA-e

'Avataru' i 'Sve o jednoj djevojci' osam nominacija

Znanstvenofantastični film Jamesa Camerona 'Avatar', britanska drama 'Sve o jednoj djevojci' te film o ratu u Iraku 'Narednik James' osvojili su po osam nominacija za najvažnije britanske filmske nagrade BAFTA

Filmove Avatar, 'Sve o jednoj djevojci' i Narednik James', prati južnoafrički Distrikt 9, film o vanzemaljcima sa sedam nominacija. Tarantinovi 'Nemilosrdni gadovi' s Bradom Pittom te 'Ni na nebu, ni na zemlji' s Georgeom Clooneyjem dobili su po šest nominacija, rekli su organizatori u četvrtak.

Glumačko osvježenje, mlada Carey Mulligan za ulogu u filmu 'Sve o jednoj djevojci' nominirana je u dvije kategorije: za glavnu glumicu i u kategoriji nadolazećih zvijezda. Jaku konkurenciju u nagradi za najbolju žensku ulogu čine joj Meryl Streep (Julie i Julia), Saorse Ronan (The Lovely Bones), Audrey Tautou (Coco Chanel) i Gabourey Sidibe (Precious: Based on the Novel Push by Sapphire).

U muškoj konkurenciji za nagradu BAFTA-e nominirani su Colin Firth (A Single Man), Andy Serkis (Sex & Drugs & Rock & Roll), Zlatnim globusom okićen Jeff Bridges (Crazy Heart), George Clooney (Up In the Air) i Jeremy Renner (The Hurt Locker).

Dodjela BAFTA-inih nagrada očekuje se 21. veljače.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još