USUSRET OSCARIMA

Bullock i Streep podijelile nagradu i – sočan poljubac

16.01.2010 u 11:20

Bionic
Reading

Na vjerojatno prvoj velikoj dodjeli filmskih nagrada ove godine, onoj Udruženja filmskih kritičara, glumice Meryl Streep i Sandra Bullock podijelile su nagradu za najbolju glumicu, a zatim i strastveni poljubac kojim su šokirale prisutne

Petnaesta po redu godišnja dodjela nagrada Udruženja filmskih kritičara održana je u petak u Hollywoodu. Trijumfirao je američki triler Narednik James koji je odnio dvije glavne nagrade, onu za najbolji film i za najbolju režiju. Redateljica Katherine Bigelow tako je postala prva žena koja je osvojila tu nagradu.

Nagrađena postava filma 'Nemilosrdni gadovi'

U kategoriji najbolje glavne glumice ove godine je nagrada iznimno podijeljena između Meryl Streep za ulogu u filmu 'Julie i Julia' i Sandre Bullock za film 'Blind Side'. Dok su izgovarale nešto suvislo i zahvaljivale se, Sandra je najednom zgrabila Meryl i dala joj sočan poljubac u usne. Premda očito nije bio planiran, publika je reagirala oduševljenjem, a Sandra je uzviknula: 'Ovo je čast!'

U kategoriji glavnog glumca nagradu je odnio Jeff Bridges za film 'Crazy Heart', dok su Tarantinovi Nemilosrdni gadovi ovjenčani s tri nagrade – za najbolju sporednu mušku ulogu (Christoph Waltz), originalni scenarij i za najbolju glumačku postavu.

Nagrada Udruženja filmskih kritičara smatra se najrelevantnijom uvertirom u Oscare. Naime, u posljednjih deset godina dobitnici te nagrade i dobitnici Oscara preklapali su se u čak 80 posto slučajeva, a što se tiče nagrade Zlatni globus, do jednakih rezultata došlo se u 60 posto slučajeva.