PEOPLE'S CHOICE AWARDS

Gledatelji su izabrali Batmana

08.01.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Novi Batman pomeo je filmsku konkurenciju, a Brad Pitt i Kate Hudson najutjecajnije su zvijezde showbiznisa

Sinoć su u Los Angelesu 35. put dodijeljene nagrade People's Choice. Nagrade o kojima odlučuju gledatelji dobar su pokazatelj zvijezdama kamo ide njihova karijera, uspinje li se ili propada u bezdane anonimnosti. Također, rijetka su prilika gledateljima da kažu svoje mišljenje koje će, začudo, odlučiti o nečemu.


I ove godine publika je rekla svoje. U čitavom nizu kategorija istaknut ćemo nama najzanimljivije. Najnoviji film o Batmanu, 'Crni vitez' apsolutni je pobjednik u konkurenciji filma, osvojivši čak pet nagrada, među kojima za najbolji film i glumačku podjelu. Najutjecajnijom muškom osobom showbiznisa proglašen je, očekivano, Brad Pitt, dok je ženska osoba od najvećeg utjecaja Kate Hudson. Kako Brad ne bi ostao sam na tronu, voljena mu Angelina Jolie proglašena je najboljom ženskom akcijskom zvijezdom.

Nagrade muškoj i ženskoj filmskoj zvijezdi dodijeljene su Willu Smithu i Reese Witherspoon. Serija 'Dr. House' proglašena je najboljom TV serijom, a Hugh Laurie najboljim TV glumcem. Na tronu mu se pridružila Christina Applegate, poznatija nam kao Kelly Bundi iz 'Bračnih voda'. Country pjevačica Carrie Underwood pomela je konkurenciju na području glazbe, dobivši tri nagrade, među kojima i onu za najbolju pjevačicu.  Među nagrađenima su i Adam Sandler, Ellen DeGeneres te pokojni Heath Ledger.