Film DIO 'ZAGREBAČKIH PRIČA'

Jurićev 'Žuti mjesec' u glavnom programu Berlinalea

  • Autor: I. T.
  • 13.1.2010 10:00:24
  • 12.1.2010 14:45:00

Kratkometražni film 'Žuti mjesec' redatelja Zvonimira Jurića, dio omnibusa 'Zagrebačke priče', primljen je u natjecateljski program 60. Berlinskog filmskog festivala – Berlinalea

Nakon sudjelovanja filma 'Ciao Mama' Gorana Odvorčića u glavnom programu Filmskog festivala u Cannesu, ovo je već drugo sudjelovanje na festivalu A kategorije za autore 'Zagrebačkih priča', filmskog projekta koji čini devet kratkometražnih filmova u produkciji Propeler filma.

'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića
ujedno je prvi hrvatski kratkometražni film u natjecateljskom programu Berlinalea od osamostaljenja Hrvatske.

Odlične glumačke izvedbe glumica Lane Barić i Marije Škaričić u filmu te jednostavna radnja gorko-duhovitog dijaloga osvojili su srca brojnih gledatelja nakon prikazivanja u Hrvatskoj. Lana Barić upravo je za ovu, svoju prvu filmsku ulogu, dobila Vjesnikovu Brezu za najboljeg debitanta na Festivalu igranog filma u Puli prošle godine.

Ovim povodom, u zagrebačkom kinu Europa ponovo će se moći pogledati omnibus 'Zagrebačke priče', a raspored projekcija dostupan je na www.kinoeuropa.hr.

Ovogodišnje jubilarno izdanje Berlinskog filmskog festivala, na kojem će u glavnom programu biti prikazan 'Žuti mjesec', održat će se od 11. do 21. veljače 2010. godine.

 
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još