Film SNIMALI GA U KUĆNOM PRITVORU

Polanski tuži francuske tjednike zbog povrede privatnosti

  • Autor: Hina
  • 22.12.2009 20:35:55
  • 22.12.2009 19:00:00

Roman Polanski optužio je nekoliko francuskih medija za povredu privatnog života zbog niza fotografija snimljenih nakon njegova oslobođenja početkom prosinca u Švicarskoj gdje mu je određen kućni pritvor

Francusko-poljski filmaš i supruga, francuska glumica Emmanuelle Steiger naveli su tri tjednika VSD, Journal du Dimanche i Voici, od kojih traže ukupno 75.000 eura odštete i kamata.

Članci i fotografije su objavljeni u vrijeme njegova oslobođenja dok se nalazio u svojoj planinskoj kući u Gstaadu u Švicarskoj gdje boravi u kućnom pritvoru do mogućeg izručenja u Sjedinjene Države. Na nekim objavljenim fotografijama, posebice u tjedniku VSD, vide se njegova djeca.

Rasprava u pariškom sudu predviđena je za 12. siječnja.

Roman Polanski oslobođen je početkom prosinca i iz zatvora prebačen u kućni pritvor u mondenom zimovalištu Gstaadu nakon što je slavni redatelj platio jamčevinu u iznosu od tri milijuna eura.

Sjedinjene Države od Švicarske traže njegovo izručenje. Optužen je da je 1977. silovao 13-godišnju djevojčicu, omamivši je šampanjcem i sedativom tijekom probnog snimanja. Optužen je po šest točaka za silovanje, uporabu droge, zlostavljanje djeteta i sodomiju.

U ponedjeljak je američko pravosuđe odbilo prekinuti proces pokrenut protiv redatelja.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još