POSLJEDNJI POVRATAK KUĆI

Travolta upravljao avionom kojim je prenio tijelo sina

06.01.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Glumac John Travolta sam je upravljao avionom kojim je tijelo svog preminulog sina Jetta prevezao s Bahama na obiteljsko imanje na Floridi

Iako rezultati obdukcije još nisu službeno objavljeni, obavljena je autopsija, a kao uzrok smrti u smrtovnici su navedene posljedice konvulzija, rekli su službenici mrtvačnice na Bahamima gdje je dopremljeno tijelo Travoltina sina. Također tvrde da na njegovom tijelu nisu pronađene nikakve ozljede. Ti nalazi su suprotni prijašnjim izjavama članova njegove obitelji, ali i policije, koji su pretpostavljali da je preminuli dječak udario glavom u pod kupaonice.

Travolta sa sinom

U službenoj izjavi za javnost Travolta i supruga Kelly Preston rekli su da su 'potpuno slomljeni što je vrijeme provedeno s njim bilo tako kratko'.

Odmah nakon Jettove smrti počelo se spekulirati o tome jesu li scijentološka uvjerenja njegovih roditelja bila razlog njegove bolesti. Neki čak tvrde da je Jett imao autizam, što je bolest koju scijentološka crkva ne priznaje. No, Travolta i obitelj odbacili su te navode kao netočne, tvrdeći da je njihov sin bolovao od Kawasaki sindroma, rijetke bolesti od koje obolijevaju djeca mlađa od pet godina, a koja dovodi od srčanog udara u najtežim slučajevima.

Jett je navodno jedno vrijeme pio lijek Depakote koji sprečava napadaje koji su se kod njega pojavljivali svaka četiri dana. Travoltini odvjetnici tvrde da je taj lijek djelovao u početku tako što su se napadaji pojavljivali rjeđe, u prosjeku svaka tri tjedna. No, nakon godina korištenja, izgubio je svoju učinkovitost i nakon konzultacija s liječnicima Travolta i supruga prestali su mu ga davati. Zbog toga su na Jetta neprestano pazile dvije dadilje.