SHRVANI GLUMAC

John Travolta obratio se javnosti povodom smrti sina

05.01.2009 u 13:48

Bionic
Reading

John Travolta obratio se javnosti povodom tragične smrti sina Jetta

U izjavi za javnost, objavljenoj na svojim internetskim stranicama, John Travolta prvi put progovorio je o smrti svoga 16-godišnjeg sina Jetta zahvaljujući na podršci javnosti: 'Primili smo mnogo poruka sućuti od ljudi širom svijeta i želimo zahvaliti svima na molitvama i podršci. To nam je mnogo značilo. Lijepo je to podsjećanje na naslijeđeno božanstvo u ljudskom duhu koje nam daje nadu u svjetliju budućnost.'

Također, glumac je izjavio da je napravio sve kako bi održao sina na životu. Tako mu je dvadesetak minuta davao umjetno disanje, čekajući hitnu, međutim Jettu nije bilo pomoći.

Babysitter Jeff Kathrein pronašao je Jetta Travoltu kako leži u krvi, nakon što je uslijed epileptičkog napada pao i glavom udario u rub kade i lavaboa. Jeff je bolovao od epilepsije od druge godine, a roditelji to nikad nisu iznijeli u javnost, već su sinovljevo loše zdravstveno stanje pripisivali Kawasakijevom sindromu.

U liječenju sinovljeva teškog zdravstvenog stanja, John i supruga Kelly, po riječima njihovih odvjetnika, više godina koristili su lijekove, koji su nažalost prestali djelovati te su dodatno oštetili Jettovu jetru. Nakon što je prestao koristiti terapiju, Jett je doživljavao napadaje svakih nekoliko dana.

Kako je glumac sljedbenik scientologije, mnogi za Jettovu smrt okrivljuju stroga pravila te holivudske 'zvjezdane religije'. S druge strane, John tvrdi da su učenja crkve bila od koristi Jettovom zdravstvenom stanju. Kako god bilo, glumac i supruga Kelly Preston neutješni su zbog gubitka sina koji je svojom pojavom unosio svjetlo i radost u srca ljudi: 'Shrvani smo jer je vrijeme koje smo proveli s njim bilo prekratko. Svaki trenutak proveden s njim čuvat ćemo u sjećanjima do kraja naših života.'