Film ROCK'N'ROLL SPAŠAVA SVIJET

Glazbom iz šezdesetih protiv ekonomske krize

  • Autor: K. D.
  • 4.1.2009 12:19:25
  • 4.1.2009 12:25:00

Plavokosi oskarovac Philip Seymour Hoffman uvjeren je da se financijska kriza može riješiti vibrom glazbe iz šezdesetih. Njegov najnoviji film 'The Boat That Rocked' pokušat će gledateljima to i dokazati

Radnja najnovijeg filma Philipa Seymoura Hoffmana, kojeg pamtimo po filmovima 'The Big Lebowski', 'Magnolia', 'Sreća', 'Almost Famous' i još niz drugih, priča je o maloj piratskoj radio stanici koja emitira svoj program sa Sjevernog mora između 1964. i 1967. godine, a bazira se na notornoj underground stanici Radio Carolina koja je žarila i palila u šezdesetima.

'Ne želim odati kraj filma, no kada su se završne riječi pojavile sjećam se da sam pomislio – da, to je to, predivno je. Čuvat ću tu misao u sebi i držati je se danas', kaže Hoffman promovirajući svoj zadnji filmski uradak.

Prije snimanja podijelio je glumačkoj ekipi iPodove nakrcane glazbom Beatlesa, Rolling Stonesa i inih zvijezda iz šezdesetih. Prema njemu, glazba iz šezdesetih je idealna pratnja za prebroditi današnju krizu. 'Ideja da rock'n'roll polučuje katarzični učinak ima vrlo važno mjesto u svijetu', poručuje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još