IZGUBLJEN U PRIJEVODU?

Quentin Tarantino u šašavoj japanskoj reklami

08.12.2009 u 16:07

Bionic
Reading

Slavni redatelj nastupio je u reklami za jednog proizvođača mobitela

Poput mnogih svojih holivudskih kolega, slavni američki filmaš Quentin Tarantino odlučio je nastupati u japanskim TV reklamama. Redatelj 'Nemilosrdnih gadova' i 'Kill Billa' pojavio se u šašavoj reklami kompanije Softbank, proizvođača mobitela, u čijim je kampanjama, inače, sudjelovala i zvijezda Tarantinovih 'Gadova' Brad Pitt.
Tarantino se pojavljuje u reklami za speakerphone u obliku psa. Link sadrži kraću i dužu verziju reklame.

'Odmah dolazi kući!'


I bez prijevoda je lako shvatiti da su zbivanja u reklami dosta suluda, no ako vas zanima što se zapravo događa, situacija je otprilike sljedeća: u dužoj verziji, koja počinje oko 18. sekunde, na početku majka obitelji pita oca, koji je u tijelu psa (japanske reklame vrlo su bizarne), hoće li ići u mjesto Tosa. Pas odgovara da hoće, a kći pita Tarantina hoće li on ići s njim, na što on odgovara: 'Ja sam Tara! Hai-ja! Duh samuraja! Sredit ću ga samurajskim mačem!' Pas dodaje: 'Definitivno planiram ići u Tosu!' Majka kaže Tari da se smiri, zatim zazvoni telefon te ona kaže Tarantinu: 'Tvoja žena.' Žena traži Taru, on još jednom kaže: 'Ja sam Tara', na što se ona izdere: 'Odmah dolazi kući!'

Prema nekim izvorima, Tarantino će se još pojavljivati u kampanjama kompanije Softbank, a ne treba ni sumnjati da je njegov honorar više nego dobra kompenzacija za malo ovakvog glupiranja.