NOVI FILM ROMANA POLANSKOG

Svjetska premijera 'Duha' u Berlinu

02.12.2009 u 12:10

Bionic
Reading

Njemački kino distributer Kinowelt jučer je objavio da novi film redatelja Romana Polanskoga, 'The Ghost' (Duh), stiže u njemačka kina 18. veljače sljedeće godine

Na temelju tog podatka nagađa se da će film imati svjetsku premijeru na Berlinskom filmskom festivalu, koji će se održati od 11. do 21. veljače. Još nije stigao službeni komentar Festivala, no kako javlja web stranica magazina Hollywood Reporter, insajderi spominju da će 'The Ghost' imati gala projekciju izvan službene konkurencije.

Na osnovi podatka o premijeri u veljači jasno je da je Polanski uspio završiti film, čijom je obradom u posljednja dva mjeseca upravljao iz švicarskog zatvora.

Snimljen prema romanu poznatog britanskog autora Roberta Harrisa, 'Duh' je priča o bivšem britanskom premijeru (glumi ga Pierce Brosnan), optuženom za ratne zločine, koji se sklonio od očiju javnosti kako bi završio svoje memoare. U pisanju mu pomaže jedan pisac (Ewan McGregor) koji otkriva još neke mračne tajne bivšeg premijera, zbog čega počinje strahovati za svoj život.

U filmu, koji je uglavnom sniman u studijima Babelsberg nedaleko od Berlina, glume i Kim Cattrall (Samantha iz 'Seksa i grada'), Olivia Williams, James Belushi i Tom Wilkinson.