ZBOG 'PEDOFILIJE'

Redatelj 'Srpskog filma' mogao bi u zatvor!

01.12.2009 u 10:00

Bionic
Reading

'Srpski film' još nije došao u kina, a već potvrđuje status najkontroverznijeg filma na ovim prostorima

Već po prvim najavama i insertima koji su se pojavili na internetu bilo je jasno da će 'Srpski film' redatelja Srđana Spasojevića i scenarista Aleksandra Radivojevića, s popularnim glumcima Srđanom Žikom Todorovićem i Sergejom Trifunovićem, biti jedan od najkontroverznijih filmova u povijesti (ne samo) Balkana, a sada je to počeo potvrđivati – iako još nije ni došao u kina.

Naime, 'Srpski film' doživio je istu sudbinu kao i neki drugi, strani ozloglašeni klasici horora, poput talijanskog 'Cannibal Holocaust' i 'američkog 'Murder Set Pieces', čiji su redatelji bili uhićeni pa na sudu morali dokazivati da ubijene osobe u filmu nisu zaista ubijene, već da je riječ tek o vrlo vjernim specijalnim efektima.

Tako zbog osjetljivog sadržaja i previše realnih efekata ekipa 'Srpskog filma' nije u regiji mogla naći nijednu tvrtku koja bi joj razvila film, a potom su u Njemačkoj osobe koje su pristale razviti film vidjele nekoliko scena na kojima se izvodi eksplicitni seks pred djecom i to protumačile kao pedofiliju.

Scenarist Radivojević kaže da je cijela situacija smiješna, no neki predviđaju i da bi se njegovo ime, zajedno s redateljevim i producentovim, moglo naći na međunarodnoj tjeralici. Miki Lakobrija, osoba zadužena za specijalne efekte i jedan od najtraženijih majstora FX-a na ovim prostorima, osobno je potvrdio cijelu priču i rekao kako se nada da neće doći do suda, ali je spreman svjedočiti da su sve strašne scene ubojstva tek plod njegovih kiparskih vještina.

U svakom slučaju, svaka je reklama dobra reklama.