FORBES:

Naomi Watts najisplativija je glumica u Hollywoodu

06.10.2009 u 13:49

Bionic
Reading

Naomi je zaradila 44 dolara na svaki koji je uložen u nju te time zauzela prvo mjesto na Forbesovoj ljestvici najisplativijih glumica u Hollywoodu

Uspjeh filmova 'King Kong' iz 2005. i 'The International' pomogao je i Naomi Watts u tome da bude vodeća iako nije plaćena poput Julije Roberts i Angeline Jolie

Da bi se uopće našla na ljestvici najplaćenijih, Naomi je morala glumiti u najmanje trima filmovima u posljednjih pet godina, a filmovi su morali biti prikazivani u najmanje 500 kina. Također, morali su biti isplativi u odnosu na novac koji je uložen u nju.

Watts je rođena u Kentu, a sa svojom obitelji preselila se u Australiju kao tinejdžerica. Glumačku karijeru započela je na australskoj televiziji, u sapunici 'Home and Away'. Nominirana je za Oscara 2003. za ulogu u filmu '21 gram'.

Drugo mjesto ljestvice najplaćenijih zauzela je Jennifer Connelly, a u tome joj je pomogao hit film 'Njemu baš i nije stalo', koji je zaradio 177 milijuna dolara. Connelly je glumila i u filmovima 'Dan kad se zemlja zaustavila' i 'Krvavi dijamant', u kojem se pojavljuje i Leonardo DiCaprio. Za svaki dolar koji je uložen u nju, Jennifer je zaradila 41.

Popis glumica koje su zaradile naviše novca u odnosu na uloženu svotu:

Naomi Watts 44
Jennifer Connelly 41
Rachel McAdams 30
Natalie Portman 28
Meryl Streep 27
Jennifer Aniston 26
Halle Berry 23
Cate Blanchett 23
Anne Hathaway 23
Hilary Swank 23