Film 57. FILMSKI FESTIVAL

'Rastanak' jedini hrvatski film u San Sebastianu

  • Autor: Hina
  • 17.9.2009 9:26:00
  • 17.9.2009 8:54:42

Kratki igrani film 'Rastanak' redateljice i scenaristice Irene Škorić jedini je hrvatski film koji je uvršten u službeni natjecateljski program Filmskog festivala u San Sebastianu koji će se od 18. do 26. rujna 57. put održati u Španjolskoj

To je jedan od najstarijih festivala na svijetu, koji je ujedno i 'festival A' te je u FIAPF-u, najvećoj svjetskoj festivalskoj organizaciji pod čijim se okriljem održavaju festivali u Cannesu, Veneciji i Berlinu, navodi se u priopćenju.

Film 'Rastanak' dosad je dobio 13 nagrada. Na 18. danima hrvatskoga filma osvojio je grand prix i nagradu za najbolji scenarij, dobio je Rektorovu nagradu, srebrnu nagradu na Worldfestu u Houstonu, grand prix na festivalu u Avignonu te nagrade na festivalima u Motovunu, u Irskoj, Sloveniji i Letoniji te na Libertas Film Festivalu.

'Rastanak' je bio i hrvatski predstavnik za nagradu Studentski Oscar te predstavnik Hrvatske u kategoriji filma na 14. bijenalu mladih umjetnika Europe i Mediterana. Tema filma je odnos oca i sina prema njihovu starom automobilu - Zastavi 101.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još