OPET BEZ BRKOVA

Goran Bogdan: 'Nominacija za Oscara nije nikakva senzacija'

20.11.2014 u 08:24

Bionic
Reading

Goran Bogdan radi više nego ikada te vijest da je film 'Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa' u kojem glumi postao crnogorski kandidat za prestižnu nagradu Oscar Američke filmske akademije ne smatra senzacijom, a zbog uloge u filmu 'Bit ćemo prvaci svijeta' šest mjeseci nosio je brkove kojih se napokon riješio

Goran Bogdan niže uspjeh za uspjehom, a nametnuo se kao jedan od najtraženijih mladih glumaca u regiji, a k tomu uživa titulu najzgodnijeg u mlađoj generaciji. Žene su mu čak hvalile i brkove koje je zbog uloge Nikole Plećaša u filmu 'Bit ćemo prvaci svijeta' nosio punih šest mjeseci.

Sinoć je ratni spektakl 'Broj 55', u kojem Bogdan ima ulogu, doživio svoju zagrebačku kinopremijeru, prije samo dva dana završio je snimanje filma 'Bit ćemo prvaci svijeta' u srpsko-hrvatsko-slovenskoj koprodukciji, a film 'Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa', u kojem također glumi, postao je crnogorski kandidat za prestižnu nagradu Američke filmske akademije za najbolji film na stranom jeziku. No na sve to talentirani glumac gleda vrlo prizemno.


'Nije to nikakva senzacija. Normalno je da svaka država nominira svoj film. Volim svoj posao, ali ne treba nepotrebno veličati stvari. Samo radim svoj posao, isto kao što poštar radi svoj', rekao nam je Goran u razgovoru.

Zadnjih godina nanizao je uloge u komedijama - 'Sonja i bik', 'Svećenikova djeca', 'Majstori' - no u zadnje vrijeme glumi u ozbiljnijem žanru te se s entuzijazmom priprema za svaku novu ulogu.

'U filmu 'Broj 55' imali smo sreće zato što se na snimanju jako dobro poklopila energija svih nas. Vladali su teški uvjeti, ali to smo napravili zrelo i muški te uopće nije bilo nervoze', ističe Goran.

Zbog uloge u filmu 'Bit ćemo prvaci svijeta' redatelja Darka Bajića, u kojem je utjelovio košarkašku legendu Nikolu Plećaša znanog pod nadimkom Sveti Nikola, Bogdan je mjesecima puštao bradu i brkove, a mnogi su tražili od njega da prokomentira ovaj svoj retro styling.

Iako se ovih dana, priznaje nam, riješio brkova, najdraže od svega mu je to što se u pripremama za film u srpsko-hrvatskoj-slovenskoj koprodukciji vratio svojoj ljubavi, košarci, koju je trenirao u srednjoj školi.

Kad je riječ o ljubavnim vezama, premda se šuška da je 34-godišnji Bogdan u vezi s Antonelom Franković, on svoj privatni život nikada ne komentira, a na pitanja o njemu odgovara diplomatski.