Film LIBERACE NA FILMSKOM PLATNU

Matt Damon i Michael Douglas glume ljubavnike!

  • Autor: M. M.
  • 16.9.2009 15:59:11
  • 16.9.2009 15:33:24

Lik slavnog pijanista Liberacea u filmu Stevena Soderbergha utjelovit će Michael Douglas, a Mattu Damonu pripast će uloga njegova dugogodišnjeg ljubavnika

RPM/SIPA
Mr Glitter u punom sjaju
Punim imenom Wladziu Valentino, Liberace je nosio nadimke Mr. Showmanship i Glitter Man te je bio najpoznatiji i najbolje plaćeni izvođač na svijetu u razdoblju od 1950-ih sve do svoje smrti 1987. Iako je to vrijeme obilježeno stvaralaštvom velikih imena poput Elvisa Presleyja i Beatlesa, upravo je Liberace najbolje unovčio svoje nastupe, od kojih su oni u Las Vegasu od kultnog značaja.

Liberace je bio pijanist i zabavljač, poznat po ekstravagantnim kostimima i ekscentričnome stilu života. Igrat će ga Michael Douglas, a redatelj Steven Soderbergh jako je zadovoljan preliminarnim probama kostima i scenskih nastupa.

Matt Damon prihvatio je ulogu Liberaceova asistenta i partnera Scotta Thorsena, čiji je zahtjev za partnerskom 'alimentacijom' od 110 milijuna dolara iz 1982. u javnosti odjeknuo kao bomba.

Scenarij će potpisati Richard Lagravense, koji u svoj opus ubraja i slavne 'Mostove okruga Madison'. Soderbergh je najavio da će budžet filma pokriti i troškove različitih scenografija i koreografija kakve je koristio Liberace u svojim nastupima, koji uz blještave kostime uključuju i let po zraku do klavira ili pak vožnju Rolls Royceom. Kako će Douglas i Damon izgledati u napetim ljubavnim scenama, možemo samo zamišljati dok film ne stigne u kina.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još