NAGRADNJAČA

Vodimo vas na pretpremijeru filma 'Distrikt 9'

15.09.2009 u 14:38

Bionic
Reading

U režiji Neilla Blomkampa, a pod producentskom palicom slavnog Petera Jacksona, dolazi nam znanstvenofantastični film 'Distrikt 9'. Film možete pogledati u Movieplexu Zagreb od 24. rujna, a tportal.hr i Continental film vode najbrže čitatelje na pretpremijere od 17. do 23. rujna

Prije više od dvadeset godina vanzemaljska vrsta je uspostavila prvi kontakt s planetom Zemljom. Ljudska vrsta je očekivala ili početak agresivnog sukoba ili goleme tehnološke napretke. No, nije dobila nijedno. Vanzemaljci su nesretne izbjeglice s vlastitog svijeta. Stvorenja su smještena u izbjeglički kamp Okrug 9 u Južnoj Africi, dok se svjetske velesile prepiru što učiniti s njima.

No, strpljenje za situaciju s vanzemaljcima istječe. Nadzor nad njima povjeren je privatnoj kompaniji MNU (Multi-National United), potpuno nezainteresiranoj za dobrobit vanzemaljaca. Oni su svjesni goleme potencijalne zarade koja se krije u moćnom vanzemaljskom oružju. No, nisu imali uspjeha - za aktiviranje oružje potrebna je vanzemaljska DNK.

Napetost između ljudi i vanzemaljaca dosegne kritičnu točku kada MNU počne izbacivati vanzemaljce iz Okruga 9, premještajući ih u novi izbjeglički kamp. Jedan od MNU operativaca, Wikus van der Merwe (Sharlto Copley), zarazi se vanzemaljskim virusom koji počne mijenjati njegovu DNK. Wikus ubrzo postaje najtraženiji čovjek na svijetu jer u njemu leži ključ za otključavanje tajni vanzemaljske tehnologije. Odbačen i bez prijatelja, postoji samo jedno mjesto na kojem se može sakriti: Okrug 9.

Dvije ulaznice za četvrtak, 17. rujna, osvojio je Gordan Prodanović.
Dvije ulaznice za petak, 18. rujna, osvojio je Kristijan Zgombić.
Dvije ulaznice za subotu, 19. rujna, osvojio je Goran Valjak.
Dvije ulaznice za nedjelju, 20. rujna, osvojio je Igor Bućo.
Dvije ulaznice za ponedjeljak, 21. rujna osvojio je Ivan Šantić.
Dvije ulaznice za utorak, 22. rujna osvojio je Ivan Budišćak.
Dvije ulaznice za srijedu, 23. rujna osvojio je Ivan Jambrečina.