100 SEKUNDI SLAVE

Dodijeljene nagrade najboljim filmovima

19.12.2008 u 14:00

Bionic
Reading

Na natječaju '100 sekundi slave - III', prema ocjenama stručnog žirija, čija je odluka bila gotovo jednoglasna, pobijedio je film 'Dominik' autora Dinka Šege

Autor pobjedničkog filma osvojio je prikazivanje svog djela u MAXtv videoteci te u prime timeu na HRT-u, RTL-u i Novoj TV, kao i TV prijemnik LCD SONY KDL-37P3020.

Film će biti prikazan 22. prosinca na RTL-u u 20 sati u sklopu emisije 'Film, film', na Novoj TV u 20 sati u emisiji 'Ne zaboravi stihove' te na HTV-u 1 u 20.05 prije emisije 'Latinica'.

Najbolji film izabrao je stručni žiri u sastavu: Areta Čurković (glumica), Velimir Grgić (novinar tportala), Milan Majerović Stilinović (idejni autor projekta), Tomislava Sila (glavna urednica tportala), Mima Simić (filmska kritičarka) i Dražen Žarković (redatelj).

'Dominik' je odabran premoćnom većinom, a njegovi autori Hrabri dabri, koje publika '100 sekundi slave' već poznaje iz prethodnih natječaja, ove godine su pokazali da se upornost isplati. S vremenom su značajno poboljšali i kvalitetu, pa je 'Dominik' ove godine iskočio kao duhovito i zabavno djelo koje nasmijava i zove na ponovno gledanje i pjevušenje uz to. Ideja, glazba, montaža, Dominikov zvjezdani ples na početku, spomenikova kleptomanija i srednjovjekovna mistika zbora (a manje gitarski solo pretkraj filma) – sve su to bili faktori zbog kojih je 'Dominik' postao favorit žirija.


Pobjednički film 'Dominik'

















































Drugo mjesto, u kategoriji najviše ocjene korisnika, također je osvojio 'Dominik' autora Dinka Šege, a nagrada je kamkorder SONY DCR-DVD115.

Treće mjesto, za najinventivniji film prema ocjeni stručnog žirija, osvojio je 'Fallujah: vrtlar rata' autora Tihomira Ladišića, a nagrada je također kamkorder SONY DCR-DVD115.


U vremenu kad su kakvi-takvi specijalni efekti prvo, a ideje posljednje na što autori filmova misle, poetična dokumentarna vinjeta o policajcu koji prije odlaska u ophodnju u iračkoj Falluji sadi cvijet kao vječni simbol nade u bolju budućnost svidio se mnogim članovima žirija. Njegova je inventivnost u njegovoj jednostavnosti – a žiri je također htio nagraditi i dah svjetske egzotike koju je film unio u natjecanje.



Žiri je također dodijelio i sedam posebnih priznanja filmovima čiji će autori dobiti T-Com poklon-pakete:

1. Korak, autor David Bagarić
2. Nightmare, autor Dean Bubić
3. Na drugoj strani ogledala, autor Emil Jerković
4. Lucky, autor Davor Vlahov
5. Reklama za Žuju, autor Matko Mihelčić
6. Fair Play, autor Branko Ištvančić
7. Stvaranje svemira, autor Adam Dragojević

Još jednom čestitamo odabranima i zahvaljujemo na sudjelovanju u natječaju '100 sekundi slave - III'!