11. I 12. RUJNA

Michael Mierendorf gost na Zagrebi! festivalu

10.09.2009 u 11:32

Bionic
Reading

Višestruko nagrađivani američki nezavisni dokumentarist Michael Mierendorf gostovat će na drugom Zagrebi! festivalu, koji će se u petak i subotu, 11. i 12. rujna održati u klubu Močvara, priopćili su danas organizatori - Zagrebi! festival i Restart Zagreb

Mierendorf je producent, redatelj i scenarist iz New Jerseyja, trenutačno angažiran u više televizijskih produkcija kao što su HBO, PBS i Hallmark. Završio je režiju i psihologiju, a poznat je po filmovima izrazite angažiranosti s fokusom na teme zaštite okoliša, mentalnih i fizičkih oboljenja te zlostavljanja. Za svoje filmove i serije osvojio je brojne nagrade, između ostalog i četiri nagrade Emmy.

U sklopu programa festivala, u Močvari će biti prikazana dva filma iz njegovog opusa: 'Bez sažaljenja / Without Pity' u petak u 20 sati i 'Višestruke ličnosti / Multiple Personalities' u subotu u 16 sati, nakon čega će biti organiziran i razgovor s autorom.

U Dokukinu Croatia, u petak od 14 do 18 sati, Mierendorf će održati Masterclass - predavanje pod nazivom 'Od koncepta do kreacije - kako napraviti dokumentarac vrijedan gledanja'. Govorit će o nekim važnim dokumentarističkim pitanjima kao što su kako temu pretvoriti u storyline te kako pronaći najbolje protagoniste i 'nagovoriti' ih na suradnju.

U nedjelju, 13. rujna u Dukukinu Croatia će biti organizirane i dodatne projekcije obaju filmova u redovnim terminima - od 19 i 21 sat, a nakon svakog filma bit će i razgovor s autorom.

Filmovi su titlovani na hrvatski jezik, a predavanje i razgovor vodit će se na engleskom jeziku. Projekcije u Močvari i predavanje besplatni su. Projekcije u Dokukinu u nedjelju stoje 20 kuna, a ulaznice se mogu rezervirati na www.dokukino.net.