OD 25. DO 30. KOLOVOZA

Besplatni dokumentarci u vukovarskom CineStaru na 8. VFF-u

24.08.2014 u 12:59

Bionic
Reading

Svakoga dana 8. Vukovar film festivala u CineStaru Vukovar od 25. do 30. kolovoza u dvorani 3, od 19 h, možete pratiti nagrađivane dokumentarce

Prvog dana, u ponedjeljak, 25. kolovoza, na rasporedu su tri izvrsne priče. Prvi na redu je domaći naslov 'Spomenko', redatelja Brune Lovrenčića i Dražena Nenadića.

Priču o zlarinskom svećeniku koji ima osebujan stil života predstavit će sam Spomenko Bagarić te snimatelj Luka Lovrenčić.

Iza Spomenka posjetitelji će moći pogledati izvrsnu nagrađivanu češku priču 'Varalice', studiju izrabljivača starijih i nemoćnih, o čuvenim prodavačima nefunkcionalnih i nepotrebnih stvari kojima nasjedaju upravo najnaivniji iz ljudskog lanca, osamljeni penzioneri.

Redateljica Silvie Dymakova predstavit će se vukovarskoj publici. Nakon 'Varalica' gledamo priču 'Ne zaboravi me' u kojoj redatelj David Sieveking snima svoju od Alzheimera onemoćalu majku koja je nekoć živjela poprilično liberalno u tzv. otvorenom braku s njegovim ocem i bila članica Socijalističke partije. Film je nagrađen na festivalima u Locarnu, Madridu i Varšavi.