DISNEYJEV LJETNI HIT

'Avioni 2: Nebeski vatrogasci' premijerno u vojarni Zemunik

17.07.2014 u 11:59

Bionic
Reading

U srijedu, 16. srpnja, održana je premijera Disneyjevog animiranog ljetnog hita u vojarni Zemunik

Jedinstvenom filmskom događaju na otvorenom, kinu pod zvijezdama, prethodio je avio program kroz koji se publika mogla upoznati sa akrobacijama i pilotskim vještinama te razgledati vojne avione i helikoptere kojima se gase požari i kojima lete hrvatski vojni piloti. Najmlađi su s uzbuđenjem dočekali premijerno prikazivanje filma nastalog u produkciji Walt Disney studija koji donosi priču o junaku Prašku Brziću, airtraktoru koji se pridružuje neustrašivom timu boraca protiv požara.

Premda su glavnim likovima glasove posudili ponajbolji hrvatski glumci među kojima su Hrvoje Klobučar, Siniša Popović i Ana Kraljević, zvijezde premijere bili su piloti Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze iz vojarne Zemunik Danijel Kos Igor Trošelj i Ivan Papak koji su također utjelovili likove u filmu, a projekciji je prisustvovao i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Premijera, nastala u organizaciji vojne baze Zemunik pod vodstvom pukovnika Marinka Karačića te distributera 2i Filma na spektakularan je način hrvatskoj publici predstavila što znači hrabrost i najavila film 'Avioni 2: Nebeski vatrogasci' koji od 17. srpnja igra u svim kinima.