LJETNO KINO TUŠKANAC

Ne propustite Reviju europskog filma od 6. do 16. srpnja

06.07.2014 u 17:42

Bionic
Reading

Francuskom komedijom 'Mamin dečkić' večeras u Ljetnom kinu Tuškanac počinje Revija europskog filma tijekom koje će se do 16. srpnja u tom kinu i u Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) prikazati ukupno jedanaest filmova

Reviju u povodu prve godišnjice ulaska Hrvatske u Europsku uniju organiziraju Kulturni klub i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Od 6. do 12. srpnja u Ljetnom kinu Tuškanac (u slučaju kiše u Art-kinu Grič) prikazat će se sedam filmova, uglavnom komedija, a od 13. do 16. u Kinu Metropolis na programu su četiri art filma, dobitnika ili nominirana za nagradu LUX Europskog parlamenta. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Nakon filma 'Mamin dečkić' koji je osvojio pet Cesara, među kojima i onaj za najbolji film, sutra je na programu češka komedija 'Savršeni dani'.

Britanska komedija 'Danak anđelima' bit će prikazana u utorak, 8. srpnja, a francuska komedija '9 mjeseci strogog zatvora', drugi najgledaniji francuski film protekle godine, može se pogledati u srijedu, 9. srpnja.

Do kraja tjedna slijede francuski animirani film 'Hrabri mališan', talijanski igrano-dokumentarni 'Italija, voli je ili napusti' i francuska romantična komedija 'Imena ljubavi'.

U nedjelju, 13. srpnja program se seli u Kino Metropolis MSU kada je na rasporedu talijanska ljubavna drama 'Shun Li i pjesnik'Andree Segrea, dobitnica nagrade LUX 2012.

Do kraja Revije slijede belgijska ljubavna drama 'Alabama Monroe' Felixa van Groeningena, prošlogodišnja dobitnica nagrade LUX te dvije europske koprodukcije, drame 'Djeca' Aide Begić i 'Krugovi' Srđana Golubovića.