TKO BI REKAO?

Na ekranu zaljubljeni par, u stvarnosti se ne podnose

09.07.2014 u 12:37

Bionic
Reading

Na ekranu su djelovali kao složna ekipa ili zaljubljeni par, pa je gotovo nemoguće povjerovati da među njima nije vladala idila dok su kamere bile ugašene

Naprotiv, nije rijedak slučaj da se glumci ne podnose, a ipak moraju zajedno raditi. Nedavno je objavljeno da su se zvijezde filma 'Bilježnica' ('The Notebook') Ryan Gosling i Rachel McAdams intenzivno svađali na setu. Redatelj filma Nick Cassavetes otkrio je da je nesnošljivot među njima bila tolika da je Gosling pokušao lobirati da njegova filmska partnerica dobije otkaz.

No oni nisu jedini koji su se na ekranu doimao kao idiličan par, dok je stvarnost bila posve suprotna. Evo nekih najpoznatijih filmskih parova koji se u stvarnosti nisu trpjeli:

Pierce Brosnan i Teri Hatcher: 'Sutra nikada ne umire' Tomorrow Never Dies (1997)

Ako je suditi po pisanju australskih medija, njihov je odnos bio sve samo ne prijateljski. Pierce Brosnan otvoreno je priznao da ga je njegova glumačka partnerica izuzetno nervirala tijekom zajedničkog rada. 'Strašno sam se ljutio na nju. Uvijek je pustila da čekam satima. Moram priznati da sam dopustio da mi pobjegne par riječi o njoj koje nisu baš bile lijepe', kazao je svojevremeno Brosnan za Daily Mirror.


Bill Murray i Lucy Liu: 'Charliejevi anđeli' Charlie’s Angels (2000)

Lucy Liu navodno bi najradije bila ubila Billa Murrayja tijekom snimanja. Naime, pričalo se da je Murray znao zaustaviti snimanje samo kako bi rekao Lucy da ne zna glumiti. Njegove kritike, naravno, nije baš dobro podnosila, pa je navodno čak jednom prilikom udarila iskusnog glumca. Murray je o njihovu sukobu progovorio javno. 'Odbacit ću svakoga tko se neprofesionalno ponaša ako radimo zajedno', kazao je slavni komičar za New York Times. No, nekoliko godina kasnije, njihovi odnosi su zatoplili, a tonovi postali pomirljiviji.


Kenny Baker (R2D2) i Anthony Daniels (C3PO): 'Ratovi zvijezda' Star Wars (1977)

Smatra se da roboti nemaju osjećaje, ali R2D2 i C3PO na setu 'Ratova zvijezda' bili su veći neprijatelji od Dartha Vadera. Glumci koji su davali glas robotima, Kenny Baker i Anthony Daniels, bili su zakleti neprijatelji.
'Anthony se nikada ni s kim nije želio družiti ni piti piće. Jednom sam ga pozdravio, a on mi je okrenuo leđa i kazao: 'Zar ne vidiš da razgovaram?' Bio sam bijesan. To je bila najbezobraznija stvar koju mi je netko napravio. To je bilo nevjerojatno!' kazao je Baker.


Nick Nolte i Julia Roberts: 'Volim nevolje' I Love Trouble (1994)

Nick Nolte nije mislio da je Julia Roberts tako simpatična, slatka i neodoljiva dok su zajedno snimali film 'Volim nevolje'. Očito je da su oboje jedno drugom priredili nevolje jer, dok su glumili dvoje novinara koji zajednički pokušavaju riješiti zločin, u stvarnosti nisu željeli imati posla jedno s drugim. Kad je film napokon završen, Julia je nazvala svog glumačkog partnera 'odvratnim ljudskim bićem'. Nije joj ostao dužan. U jednom intervjuu Nolte
je kazao: 'Ona nije dobra osoba. Svi to znaju. Meni nije važno vole li me ili ne vole. Neki me ljudi vole, neki ne. S nekima ja volim raditi, s nekima ne.'


LL Cool J i Jamie Foxx: 'Samo igra' Any Given Sunday (1999)

LL Cool J prestao je bili cool, zezali su se svjetski mediji. U filmu o američkom nogometu Foxx i LL Cool J glumili su igrače istoga tima, ali iza kamera bili su pravi neprijatelji. Njihova netrpeljivost kulminirala je kad je Cool J udario Foxxa u glavu tijekom snimanja jedne scene, iako tako nešto uopće nije bilo u scenariju. Foxx je poludio, uzvratio mu udarac i počela je žestoka tuča. Uzavrele glumačke glave na koncu je smirila policija koju su pozvali kolege sa seta, a Foxx je uložio tužbu protiv Cool J, no nije podignuta optužnica.


Sarah Jessica Parker i Kim Cattrall: 'Seks i grad' Sex and the City (1998-2004)

Rat između najboljih prijateljica Carrie i Samanthe, odnosno Sarah Jessice Parker i Kim Cattrall, izbio je zbog novca. Kim Cattrall navodno je bila jako ljuta jer je Sarah Jessica Parker zarađivala znatno više nego ostali glumci. S druge strane, Parker je navodno bila ljubomorna jer je lik Samanthe koji je tumačila Cattrall bio iznimno popularan među obožavateljima serije. Njih dvije redovito su demantirale napise o međusobnim svađama i netrpeljivosti, no nakon snimanja filma 'Seks i Grad 2' Parker je kazala za Marie Claire: 'Ponekad smo svi osjetljivi i osjećamo se povrijeđeno, ali danas ne žalim zbog toga kako sam postupala prema nekim ljudima.'